Sirop de mure si afine

Sirop de mure si afine este o modalitate usoara si placuta de a conserva dulceata fructelor, din vara. Cu reteta de sirop de mure si afine vom prepara un sirop excelent, dulce si energizant. Acest sirop de mure si afine poate fi consumat si vara pentru ca diluat cu apa este deosebit de racoros.
Ingrediente
- apa1500 ml
Preparare
Se trec murele sau afinele puse in sita, printr-un jet de apa, apoi se lasa sa se zvante bine;
Se amesteca cu sucul de lamaie si se oparesc cu apa in clocot, se lasa sa se raceasca, se adauga conservantul;
Totul se lasa sa stea 24 de ore intr-un vas acoperit, se amesteca din cand in cand;
Sucul se strecoara printr-un tifon intr-un vas mare, o jumatate de kilogram de suc se amesteca cu o jumatate de kg de zahar. Se lasa sa stea 6 ore, apoi se amesteca compozitia pana ce zaharul se topeste complet;
Sucul care a mai ramas se amesteca dupa acelasi procedeu cu zaharul: o jumatate de litru de suc cu o jumatate de kg de zahar. Siropul se pune in sticle inchise cu dop de pluta sau legate la gura cu celofan.
Tips
Conservantul poate fi inlocuit cu aspirina, sau orice alt salicilat.