Salata mediteraneana cu linte, masline si orez

O salata plina de vitamine si proteine, care va suplini lipsa carnii din meniul postului Sfintei Marii. Se prepara rapid, se serveste rece si are un gust delicios daca e preparata cu masline naturale marinate!
Ingrediente
- patrunjel10 fire
- ulei de masline4 linguri
- sare0
- orez1 cana
- linte alba1 cana
- apa4 cani
- ceapa rosie1 bucata
- piper verde0
- masline naturale200 g
Preparare
Se alege orezul basmati de impuritati daca exista, se spala bine in doua ape si se pune la fiert in apa cu putina sare, fierbandu-se pana se inmoaie suficient.
Maslinele naturale marinate se taie pe jumatate, li se indeparteaza samburii si jumatatile se taie in sferturi.
Ceapa rosie se toaca foarte marunt si se amesteca cu putina sare si piper verde.
Lintea se spala in doua ape si se pune la fiert sau se foloseste linte fiarta din conserva, care se scurge bine.
Se amesteca bine orezul scurs, lintea fiarta, maslinele tocate, ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat, uleiul de masline, sare si piperul verde.
Se da vasul la frigider timp de 1 ora.