Salata cu ciuperci la gratar si masline verzi
O salata simpla dar minunata ca gust, ideala in perioada de post. Bucura-te de un pranz dietetic! Nu ai nevoie decat de ciuperci pleurotus si cateva masline. Aroma ciupercilor la gratar este una minunata!
Ingrediente
- lamaie1 bucata
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline3 linguri
- sare0
- piper0
- masline verzi1 mana
- patrunjel verde0
- ciuperci pleurotus300 g
Preparare
Se spala ciupercile sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga bine. Se taie ciupercile pe lungime si se pun pe gratarul incins, uns cu putin ulei. Se prajesc ciupercile pe fiecare parte cate 5 minute. Se iau de pe gratar si se lasa la racit.
Intre timp, se prepara dressingul din ulei de masline, zeama de lamaie, un catel de usturoi zdrobit, sare si piper.
Se toarna dressingul peste ciuperci, se adauga masline verzi taiate fin si verdeata tocata marunt si se amesteca.