Peste pane cu usturoi
Pentru amatorii de peste si nu numai va oferim o reteta de sarbatoare, peste pane cu usturoi. Crocant si apetisant acest peste pane cu usturoi este o minunatie si o bunatate. Facut din file de cod acest peste pane cu usturoi este in plus, un preparat sanatos si deitetic.
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 aniIngrediente
- branza cheddar50 g
- patrunjel1 lingurita
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- paine2 felii
- cod4 fileuri
Preparare
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste usturoiul 1 minut. Se adauga ciupercile si se mai lasa cateva minute. La sfarsit se pune patrunjelul si se amesteca;
Se pune amestecul intr-un vas si se aseaza pestele in tigaie. Se adauga sare si piper, apoi se intinde amestecul din vas deasupra pestelui, se lasa pe foc 1-2 minute. Daca este necesar, se mai adauga cateva picaturi de ulei. Intre timp, se pune cuptorul sa se inciga;
Se ia pestele de pe foc si si se presara firmituri de paine, cat mai marunte si sa se aseze cat mai uniform. Deasupra, se presara branza. Se pune la cuptor 15 minute, pana cand pestele este facut.
Tips
Se serveste cu garnitura de cartofi natur peste care se pune putin unt si patrunjel verde