Carne de vitel cu vin alb

Carne de vitel cu vin alb

Combina carnea de vitel cu legume proaspete si cu un pahar de vin alb si vei obtine un preparat gustos si hranitor.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • lamaie0 dupa gust
  • morcov2 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • telina1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
  • vin alb500 ml
  • usturoi uscat1 capatana
  • sare0 dupa gust
  • bulion200 g
  • carne de vitel1 kg
  • dafin0 dupa gust
  • ceapa verde1 legatura
  • piper verde0 dupa gust
Preparare

Carnea de vitel se taie in cubulete mici si se pune la prajit in tigaie pana se rumeneste bine.

Morcovul, ceapa, telina se curate si se toaca rondele, care se adauga la carnea prajita, impreuna cu ustroiul zdrobit, cateva foi de dafin si zeama de lamaie.

Dupa cateva minute de calit se adauga vinul alb si se acopera cu un capac.

Dupa ce s-a evaporate vinul complet se adauga bulionul de rosii, iar dupa 5 minute patrunjelul tocat marunt.

Tips

Se serveste fierbinte, simplu sau cu garnitura.

Recomandari