Penne cu sos gorgonzola si nuci

Penne cu sos gorgonzola si nuci

Va recomandam un preparat clasic italienesc in care combinatia de ingrediente este una extrem de reusita. Pennele cu sos gorgonzola si nuci sunt un fel de mancare ce atrage prin combinatia inedita de arome si texturi.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • lapte200 ml
  • nuci3 linguri
  • unt2 linguri
  • vin alb150 ml
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • branza gorgonzola200 g
  • paste penne200 g
Preparare

Pennele se fierb "al dente" (adica sa ramana putin tari), se scurg si se clatesc in apa rece.

Separat, se topeste untul intr-o tigaie (la foc mic) in care se adauga si gorgonzola taiata cubulete, apoi laptele. Se amesteca mereu pana cand cubuletele de gorgonzola se topesc.

In amestecul inca fierbinte adaugati vinul si continuati sa amestecati fara sa ridicati tigaia de pe foc pentru inca 10 minute.

La final adaugati si nucile macinate si amestecati pana ce compozitia se omogenizeaza.

Adaugati apoi pennele fierte si racite, sarea si piperul si amestecati cu grija. Lasati pennele sa mai fiarba cateva minute in sos.

Se servesc fierbinti.

Recomandari