Sarmale moldovenesti

Sarmalele sunt preparate traditionale de Craciun, foarte apreciate de romani, fiecare provincie avand oferta personalizata pentru Craciun, asa cum sunt si aceste sarmale moldovenesti. Reteta de sarmale moldovenesti este mai laborioasa putin si necesita neaparat afumatura si un sos special. Si
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- lapte50 ml
- ou1 bucata
- patrunjel0
- rosie2 bucati
- unt50 g
- varza alba1 bucata
- vin alb250 ml
- marar0
- cimbru0
- bulion250 g
- bors250 ml
- ardei gras1 bucata
- carne de porc250 g
- carne de vitel250 g
- slanina50 g
- zeama de carne250 ml
- muschi file150 g
- miez de paine150 g
- untura50 g
Preparare
Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa prajita in unt, oul, verdeata, sarea si piperul;
Se umplu cu carne foile de varza oparite cu bors si se ruleaza;
Restul de varza se toaca fideluta si se pune strat pe fundul unei cratiti unse cu untura si unt;
Se aseaza felii de rosii, bucati de ardei gras, felii de muschi afumat, piper boabe si cimbru;
Se aseaza straturi de sarmale, se acopera cu un strat de varza, feliute de slanina si felii de rosii;
Se prepara un sos din bulion, bors, zeama de carne, lapte si vin alb, se toarna peste sarmale si se da la cuptor.
Alte retete delicioase de sarmale si precum si retete pentru preparatele traditionale de Craciun puteti gasi in cartea Ghidul gastronomic al Romaniei
Tips
Se servesc cu smantana si ardei iute, si bineinteles alaturi de un pahar de vin alb.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"banii nu altceva decat o forma de sclavie impersonala,in locul vechii sclavii persoanle"