Sarmale cu dovleac
Mancarurile de post pot fi savuroase si asa este si aceasta reteta de sarmale cu dovleac. Sarmale cu dovleac putem gati nu numai in post pentru ca sunt foarte sanatoase si gustoase. Aceste sarmale cu dovleac se incadreaza printre delicioasele bucate dovlecesti, pe placul tuturor.
Ingrediente
- ceapa alba3 bucati
- unt50 g
- vin alb1 pahar
- apa1 cana
Preparare
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt, se pune intr-o tigaie cu ulei incins;
Pulpa de dovleac se da pe razatoarea cu gauri mari, se pune peste ceapa din tigaie si se calesc impreuna;
Dupa 8-10 minute, se adauga orezul, semintele de dovleac zdrobite si apoi stafidele, se amesteca 3 minute, dupa care se toarna o cana cu apa;
Se lasa pe foc pana scade lichidul, se adauga sare si piper, dupa gust, compozitia se lasa la racit;
Varza (cruda) se opareste si se desfac frunze mari. Pe frunzele de varza se asaza compozitia de dovleac cu orez. Se ruleaza foaia de varza si se pun sarmalele la prajit intr-o tigaie cu unt incins, 5-7 minute.;
In acest timp, intr-o tava, se pregateste sosul pentru sarmale;
Se toaca marunt varza ramasa si se taie cuburi jumatate din rosii, se adauga atat varza, cat si rosiile in tava incinsa cu putin ulei. Se calesc 3 minute, se toarna peste ele un pahar cu vin alb, se adauga cimbru si marar tocat;
In acest sos se pun sarmalele prajite si se baga tava in cuptor 45 de minute. Sarmalele se servesc impreuna cu sosul din tava si 2-3 linguri cu smantana.
Tips
Citeste si alte retete de sarmale de post: Sarmalute in foi de vita de post ; Sarmale de post .
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"ce iubim mai mult? pe noi, pe ei, viata pe care o ducem, locul in care ne aflam ce iubim?"