Purcel de lapte la tava

Purcel de lapte la tava

Purcel de lapte la tava este un deliciu de Craciun, tocmai bun pentru o masa de sarbatori. Pentru prepararea acestei delicatese se foloseste numai acel purcel de lapte, care inca nu a inceput sa manance. Acest purcel de lapte la tava are un aspect apetisant si poate insufleti atmosfera la mesele

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  craciun  
Ingrediente
  • mar4 bucati
  • usturoi uscat4 catei
  • cimbru0
  • untura150 g
  • gutuie2 bucati
  • purcel de lapte0
Preparare

Purcelul, gata curatat si parlit, se spala bine in apa rece se freaca cu malai si sare, se clateste in mai multe ape reci, dupa care se scurge bine de apa;

Se sareaza in interior, se freaca cu cimbru si mujdei de usturoi, se asaza cu picioarele indoite, pe un gratar, intr-o tava mare. In gura purcelului se pune un mar;

In tava se adauga jumatate ceasca de apa, 2-3 linguri de grasime si felii de mere si gutui. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit;

Din cand in cand, se unge purcelul cu sosul din tava si se lasa la fript pana cand capata o crusta crocanta si aurie. Cand este gata, se asaza pe un platou frumos ornat cu buchetele de conopida murata, gogosari in otet si frunze de telina.

Incearca si alte retete pentru prepararea traditionalelor bucate de Craciun:

Carnati proaspeti

Carnati afumati

Sarmale in foi de varza

Cozonac moldovenesc

Caltabosi



Tips

Purcelusul astfel preparat se prezinta la masa intreg. Dupa ce este admirat de meseni, se taie cu un cutit bine ascutit si se serveste cu garnitura de cartofi pai si muraturi.

Recomandari