Tort de cirese coapte
Daca v-au ramas cirese, prea coapte, sau oricum neconsumate va salvam cu reteta de tort de cirese coapte. Cred ca fiecare din noi a avut de-a face cu cirese, nectarine, caise, piersici si alte fructe, pe care oricata bunavointa ati avea, mereu raman destule cirese prea coapte ca sa ne mai placa.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereRecomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 aniIngrediente
- zahar10 linguri
- cirese2 kg
- lapte1 l
- ou5 bucati
- zahar vanilat1 plic
- praf de copt1 plic
- gelatina2 plicuri
- faina5 linguri
- crema de vanilie1 plic
Preparare
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar. Dupa ce s-a incorporat tot zaharul, se adauga galbenusurile si se amesteca doar prin rasturnare ca sa nu se lase spuma;
Se adauga praful de copt si zaharul vanilat, si apoi se pune si faina. Se amesteca usor pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena;
Se pune blatul intr-o tava mare de aragaz, in care, in prealabil s-a pus hartie de copt. Se aseaza 1/2 din cantitatea de cirese in aluat, la distante egale;
Se pune prajitura in cuptorul incins dinainte si se lasa sa se coaca la foc redus, aproximativ 20 de minute;
Intre timp, se amesteca cu mixerul cei 750 de ml de lapte rece cu crema de cremsnit pana cand crema se intareste;
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit la temperatura camerei, se intinde crema rece pe blat si se aseaza restul de cirese pe crema;
Se amesteca 4 linguri de zahar rase cu 500 ml de apa si cele doua plicuri de gelatina rosie. Se incalzeste pe foc pana cand da in primul clocot, apoi se lasa sa se odihneasca putin si se pune gelatina pe prajitura, cu lingura, incepand de la mijlocul prajiturii spre margini.
Tips
Grabiti-va atunci cand puneti gelatina, pentru ca se intareste foarte repede.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"despre sex si sexualitate, cu imaginati si intelepciune"