Coji de portocale confiate
Desi dureaza ceva timp pentru a fi preparate, cojile de portocale confiate pot fi o alegere potrivita atunci cand ti-e pofta de ceva bun, sau pot fi folosite la prepararea altor retete de torturi sau prajituri.
Recomandat pentru Dieta
Retete de postIngrediente
- zahar500 g
- portocala4 bucati
- vanilie100 boabe
- apa2 pahare
Preparare
Portocalele se taie in patru bucati, dupa care miezul se scoate cu ajutorul unei lingurite. Cojile se taie apoi in fasii subtiri.
Dupa ce le-ai taiat pe toate, aseaza-le intr-o tava, acoperita cu apa rece. Se lasa la fiert, dupa care se tin la scurs timp de trei minute. Se repeta procedura de doua ori, de fiecare data cu alta apa. Este important sa nu sari peste acest pas pentru ca ajuta la indepartarea gustului amarui al cojilor.
Tigaia se spala, dupa care se pune apa rece, zahar si boabe de vanilie in ea. Se lasa la foc pana da in clocot, amestecand ocazional pentru ca zaharul sa se topeasca. Se adauga apoi fasiile de portocale si se tin la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand acestea capata un aspect lucios (acest proces dureaza in jur de 2 ore).
Dupa ce acestea sunt gata, se scot din sirop si se aseaza pe hartie speciala sau pe un prosop, pentru a se usca.
Inainte de a fi servite, se dau prin zahar.