Sarlota de ciocolata cu nuca

Sarlota de ciocolata cu nuca

Sarlota de ciocolata cu nuca este un desert de nerefuzat, apetisant, cremos si racoritor. Reteta de sarlota de ciocolata cu nuca este destul de facila, se prepara repede si poate fi un desert excelent pentru mesele festive, mai ales ca poate fi preparat din timp. Sarlota de ciocolata cu nuca este

Specificpolonez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  valentine`s day  
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • ciocolata cu lapte200 g
  • lamaie8 felii
  • nuci100 g
  • unt200 g
  • zahar pudra200 g
  • zahar vanilat2 pachete
  • smantana3 pahare
Preparare

Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat;

Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena;

Nucile sau
migdalele taiate extrem de fin sunt amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamii. Acest amestec se intinde peste crema;

Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smantana, amestecandu-se continuu pana se obtine o crema consistenta;

Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru cateva ore. Se serveste rece.

Tips

Se poate servi cu frisca deasupra si cu fructe.

Recomandari