Cornulete fragede
Nimic mai bun pentru copii decat un desert format din niste cornulete fragede. Se poate prepara o cantitate mai mare de cornulete fragede, pentru ca pot rezista chiar o saptaman. problema e ca aceste cornulete fragede sunt atat de bune incat se termina inainte.
Ingrediente
- lapte200 ml
- unt250 g
- zahar pudra500 g
- drojdie1 cub
- otet1 lingura
- faina0
- rahat500 g
Preparare
Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca;
Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute;
Se intinde cate o foaie subtire, se taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet;
Se coc la foc potrivit. Se tavalesc calde in zahar pudra.
Tips
Ca diversificare, din aceeasi coca se pot face si fursecuri rotunde (taiate cu un paharel cu gura ingusta) si la care se pune un cubulet de rahat sau stafide deasupra.