Alvita cu miere

Alvita va va aduce cu siguranta aminte de copilarie. Un dulce clasic avand ingredientul principal mierea de salcam si nucile. Nu este o reteta usor de facut insa dulceata ei va va cuceri pe loc. Asadar va prezentam in cele ce urmeaza, reteta de alvita!
Ingrediente
- miere350 g
- nuci350 g
- ou5 bucati
- zahar tos420 g
- zahar vanilat1 plic
- sare1 praf
- foietaj1 pachet
- zeama de lamaie0
Preparare
Albusurile celor 5 oua se bat spuma, se adauga zaharul tos si zeama de lamaie si se bat in continuare, cu telul in forma de para, pana ce compozitia devine tare, ca o spuma..
Nucile macinate se prajesc usor intr-un vas fara ulei, pana capata acel miros de rumenit.
Mierea se pune la foc mic, sa se infierbante bine si cand fierbe, se toarna peste spuma de albusuri, batandu-se foarte bine, in continuare, cu telul.
Se adauga zaharul vanilat si nucile prajite, se omogenizeaza si se pune compozitia intre foile Lica, strat dupa strat, alternat, presandu-se foile sa se lipeasca compozitia.
Se da alvita la rece, cateva ore si apoi se poate servi, taiata cu un cutit ascutit.
Tips
Alvita rezista o saptamana intreaga, pastrata la rece.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cand trei femei discuta, se numeste conversatie. dupa ce una dintre ele pleaca, se numeste barfa."