Alvita cu miere

Alvita cu miere

Alvita va va aduce cu siguranta aminte de copilarie. Un dulce clasic avand ingredientul principal mierea de salcam si nucile. Nu este o reteta usor de facut insa dulceata ei va va cuceri pe loc. Asadar va prezentam in cele ce urmeaza, reteta de alvita!

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
dragobete  ziua copilului  mos nicolae  
Ingrediente
  • miere350 g
  • nuci350 g
  • ou5 bucati
  • zahar tos420 g
  • zahar vanilat1 plic
  • sare1 praf
  • foietaj1 pachet
  • zeama de lamaie0
Preparare

Albusurile celor 5 oua se bat spuma, se adauga zaharul tos si zeama de lamaie si se bat in continuare, cu telul in forma de para, pana ce compozitia devine tare, ca o spuma..

Nucile macinate se prajesc usor intr-un vas fara ulei, pana capata acel miros de rumenit.

Mierea se pune la foc mic, sa se infierbante bine si cand fierbe, se toarna peste spuma de albusuri, batandu-se foarte bine, in continuare, cu telul.

Se adauga zaharul vanilat si nucile prajite, se omogenizeaza si se pune compozitia intre foile Lica, strat dupa strat, alternat, presandu-se foile sa se lipeasca compozitia.

Se da alvita la rece, cateva ore si apoi se poate servi, taiata cu un cutit ascutit.

Tips

Alvita rezista o saptamana intreaga, pastrata la rece.

Recomandari