Saleuri cu chimen

Saleuri cu chimen

Foarte de preparat saleuri cu chimen ca si aperitive la mesele de sarbatoare. Aceste saleuri cu chimen au un gust delicios, sunt foarte satioase si arata apetisant. Putem prepara rapid aceste saleuri cu chimen si in asteptarea unor invitati intr-o zi oarecare. Aceste saleuri cu chimen merg foarte

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii150 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  revelion  
Ingrediente
  • margarina clasica150 g
  • ou1 bucata
  • chimen0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • branza de vaci200 g
  • faina200 g
Preparare

Branza de vaci proaspata, scursa de zer se trece prin sita, apoi se amesteca cu untul frecat si cu sare, pana se formeaza un aluat omogen;

Se pune aluatul pe farfurie, se acopera cu un servet si se da la rece, cca 2-3 ore;

Se scoate de la frigider si se intinde pe o planseta presarata cu putina faina;

Foaia intinsa, de 0,5 cm grosime se taie cu ruleta sau cu un cutit, in fasii lungi de 10 cm si late de 2 cm, sau cu paharul in rotunduri de diverse marimi;

Se ung cu ou batut si se presara chimen deasupra, se pun la cuptor la foc potrivit, se lasa in cuptor pana se rumenesc.

Tips

In loc de chimen se poate presara mac sau branza rasa. Paharul sau cutitul pentru taiat aluatul in forme, se trece inainte prin faina ca sa nu se lipeasca de aluat.

Recomandari