Covrigei cu nuca

Covrigei cu nuca

Iata o reteta de covrigei cu nuca deliciosi, mai putin aperitivi, care merg excelent ca desert. Acesti covrigei cu nuca pot fi un mic dejun excelent pentru cei mici alaturi de lapte sau cacao. Dar putem servi covrigei cu nuca si la ceaiul sau cafeaua de dupa-amiaza.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  revelion  
Ingrediente
  • zahar100 g
  • nuci50 g
  • ou3 bucati
  • unt150 g
  • sare1 praf
  • rom20 ml
  • faina250 g
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
Preparare

Se face un aluat din toate faina, unt, zahar si galbenusurile frecate separat, se amesteca bine, se adauga sare, coaja de lamaie rasa si romul, se framanta bine;

Se modeleaza suluri de grosimea unei macaroane, care se taie in bucati de 5-6 cm. Fiecarei bucati i se unesc capetele, formind covrigei;

Deasupra se ung cu pensula muiata in ou, se trec cu partea unsa prin nuca macinata sau tocata si se asaza pe tava (potrivindu-i sa fie rotunzi), cu o distanta de 1 cm intre ei;

Se coc la foc mijlociu, 15 minute, ca sa se rumeneasca putin.

Tips

La sfarsit se trec prin zahar pudra vanilat.

Recomandari