Spanac cu ciuperci si smantana

Spanac cu ciuperci si smantana

In aceasta perioada de timp este foarte important sa diversifici mancarea, astfel ca organismul tau sa-si ia toate vitaminele si proteinele de care are nevoie. Spanacul este bogat in fier si este recomandat oricand. In plus, aceasta reteta in mod sigur va fi pe gustul tuturor din familia ta.

Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ciuperci500 g
  • lapte120 ml
  • spanac500 g
  • vin alb60 ml
  • ulei de masline2 linguri
  • sare0
  • piper0
  • smantana175 g
  • parmezan100 g
  • unt nesarat1 lingura
Preparare

Cat timp se lasa cuptorul la incins, ciupercile se spala si se curata, dupa care se taie in bucati egale. Intr-o tigaie, se pun la incins doua linguri de ulei de masline si o lingura de unt, dupa care se adauga ciupercile. Se amesteca pana sosul pe care-l lasa ciupercile se evapora, iar ele incep sa prinda culoare.

Se adauga vinul alb si se lasa la foc pentru cateva minute. La final se amesteca laptele si smantana.

Spanacul se spala bine si se pune la fiert, la foc mic. Se acopera cu un capac si se tine cateva minute. Dupa ce se indeparteaza de pe foc, se lasa putin la scurs, intr-o strecuratoare.

Spanacul, impreuna cu doua linguri de parmezan, se amesteca si se adauga peste compozitia cu ciuperci. Se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust).

Parmezanul ramas se presara peste compozitia obtinuta anterior, cu spanac si crema de ciuperci. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 15 minute, sau pana cand parmezanul se topeste.

Recomandari