Gogosi cu dulceata

Gogosi cu dulceata

Cea mai reusita reteta de gogosi este reteta germana de gogosi cu dulceata. Numite si crafle, aceste gogosi cu dulceata sunt bombe culinare, pufoase, dulci si irezistibile. Combinatia de aluat fraged cu dulceata sau gemul surpriza dinauntru fac aceste gogosi irezistibile, potrivite pentru masa de

Specificgerman
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 4-7 ani  Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • zahar50 g
  • lapte1 cana
  • ou2 bucati
  • unt50 g
  • drojdie30 g
  • sare1 praf
  • vanilie0
  • faina500 g
  • coaja rasa de lamaie0
Preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca;

Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune faina, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata;

Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul;

Dupa ce a crescut, se framanta din nou, ca sa dea inapoi si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) fara sa se taie aluatul. Se pune in mijloc umplutura: ciocolata de menaj, dulceata sau gem;

Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca, dar sa nu aiba faina intre ele. Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul;
Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.

Tips

Se trec gogosile prin zahar pudra sau zahar vanilat, iar apoi prin scortisoara; Craflele au nevoie la prajit de multa grasime, dar consuma foarte putin; In loc de dulceata putem intrebuinta marmelada de prune sau de caise.

Recomandari