Piscoturi Savoiardi

Piscoturi Savoiardi

Iata niste fursecuri delicioase din care mananci fara sa te saturi si anume renumitele piscoturi de sampanie. Aceste piscoturi de sampanie sunt atat de usoare si pufoase, incat nu le poti refuza. Putem folosi piscoturi de sampanie in diverse ocazii festive pentru ca merg nemaipomenit cu sampanie

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • ou6 bucati
  • zahar pudra100 g
  • vanilie0 dupa gust
  • faina125 g
Preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile si vanilia, pana se face spuma si isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza treptat faina;

Cand totul este amestecat bine, se toarna compozitia intr-un cornet de hartie, cu deschizatura la varf de 0,5 cm;

Cu cornetul se fac pe o hartie alba piscoturi lungi de 9-10 cm, se lasa oarecare distanta intre ele, deoarece la copt vor creste;

Se pudreaza piscoturile deasupra cu zahar pudra si se lasa 5 minute sa se topeasca zaharul;

Se ridica hartia, aplecandu-se usor sa alunece in afara zaharul cazut pe ea, apoi se aseaza pe o tava neunsa;

Piscoturile se coc la foc domol, fara sa se rumeneasca, se desprind cu cutitul, cu multa atentie, umezind usor hartia pe dos.

Tips

Putem servi aceste piscoturi de sampanie ca atare sau le putem folosi ca blat pentru toturi cu frisca, cu fructe, cu inghetata...

Recomandari