Cornulete vanilate

Cornulete vanilate

Daca ma intrebati de amintirile dulci din copilarie, sigur ma voi gandi si la cornule fie ele cornulete vanilate, cu nuca sau rahat. Coca pentru cornulete vanilate se poate face si cu faina si cu bors si cu branza sau cartofi. Gustul si aroma acestor cornulete vanilate, cu diverse umpluturi sau

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  revelion  
Ingrediente
  • ou2 bucati
  • unt200 g
  • zahar pudra100 g
  • zahar vanilat1 plic
  • sare1 praf
  • faina300 g
Preparare

Se freaca untul moale cu zaharul si sarea, se adauga pe rand, galbenusurile, amestecind dupa fiecare si la sfarsit faina;

Aluatul se amesteca cu mana, fara sa se framante, apoi se lasa la rece 30 minute, ca sa se intareasca grasimea;

Se ia din aluat cate o bucata, cat un ou, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de cca 2 cm care, se taie bucati de 2 cm;

Fiecare bucata se suceste sub palma, pe masa, in asa fel, incat sa aiba capetele mai subtiri si mijlocul mai gros, si se asaza in tava, sub forma de cornulet (putin curbat);

Se coc la foc mijlociu, 20 minute (foarte putin rumenite). Reci sau calde, cornuletele se trec bine prin zahar vanilat.

Tips

Cornuletele se trec prin zahar vanilat cand sunt calde, pentru ca zaharul adera mai bine.

Recomandari