Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Una din cele mai bune conserve de iarna se face din delicioasele ghebe si se numeste zacusca de ghebe. Zacusca de ghebe este usor de facut chiar daca ia ceva timp, dar conservele sunt minunate, vor fi mandria d-voastra in camara.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba500 g
  • ciuperci2500 g
  • rosie2 kg
  • ulei de floarea-soarelui500 ml
  • sare1 lingura
  • piper1 lingura
  • dafin2 foi
  • ardei gogosar1 kg
Preparare

Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare;

Se curata ardeii de cotor si seminte, rosiile de coaja si seminte, ceapa se curata si se taie marunt;

Se dau prin masina de tocat, ghebele, ardeii si rosiile;

Se pune ceapa la prajit, se adauga ardeii si cand se inmoaie putin se adauga si rosiile. Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga si ghebele;

Se fierbe la foc mic pana se ridica uleiul deasupra. Se pune in borcane sterilizate care se inchid bine.

Tips

Pentru siguranta le putem fierbe cam o ora la bain-marie.

Recomandari