Salata de iarna

Va oferim o reteta delicioasa de salata de iarna din legume de tot felul, conservate intr-un sos deosebit. Intr-adevar aceasta salata de iarna este savuroasa si picanta intr-un mod foarte placut. Salata de iarna in afara faptului ca este excelenta va va scoate din multe situatii de gen "gustare
Ingrediente
- zahar2 linguri
- ceapa alba1 kg
- morcov500 g
- mustar800 g
- telina1 bucata
- ulei de floarea-soarelui500 ml
- sare0
- piper0 boabe
- bulion100 g
- gogonele1 kg
- gogosar1 kg
- otet250 ml
Preparare
Se fierb 750 ml apa, cu 250 ml otet, 2 linguri zahar, sare dupa gust, piper boabe pana dau un clocot;
Se taie toate legumele "taitei", dupa care se introduc legumele taiate in compozitia de mai sus si se fierb timp de 10 minute;
Se lasa sa se raceasca si se scurg bine de lichidul in care au fiert;
Se freaca bulionul cu ulei si cu mustar, precum maioneza;
Se amesteca legumele cu maioneza de bulion si mustar, punandu-se deoparte 1/3 din maioneza;
Se imparte amestecul in borcane, se pune putina maioneza pe deasupra si se inchid bine borcanele cu capace. Se pastreaza la rece.
Tips
Daca amestecam cartofi fierti, carne sau sunca, sau morcovi fierti cu salata de iarna aceasta va deveni o excelenta salata de boeuf.