Salata Surimi
Nimic mai bun si mai usor decat o salata de surimi, cu sau fara orez. Acesti substituenti de crab, numiti surimi din salata de surimi, sunt dietetici si cu calorii putine. Efectul acestei salate de surimi va fi energizant, iar combinatia cu ghimbirul revigoranta.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- lamaie1 jumatate
- mazare200 g
- morcov1 bucata
- marar0
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline0
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- orez200 g
- ghimbir50 g
- surimi300 g
- unt nesarat0
- porumb dulce100 g
Preparare
Ceapa se toaca marunt, usturoiul se taie felii subtiri, iar morcovul se taie in rondele;
Mazarea se fierbe in apa fierbinte cu sare, se strecoara, se topeste untul intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se pune ceapa, morcovul si usturoiul;
Se calesc pana cand ceapa devine sticloasa, se adauga orezul si se caleste trei minute, amestecand continuu. Se toarna apoi apa cat sa-l depaseasca insa cu doua degete, sare si piper;
Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, se adauga boabele de porumb scurse de apa si mazarea. Se amesteca si se mai fierbe inca 15 minute;
Se opreste focul, se acopera cratita cu un capac pentru cinci minute;
Bastonasele de surimi se oparesc, se scurg si se taie in cuburi. Se pun intr-un castronel, impreuna cu ghimbirul, doua linguri de ulei de masline, sucul de lamaie, sarea si piperul.
Tips
Se servesc calde sau reci, peste orez, presarate cu verdeata tocata.