Supa de ceapa

In aceasta saptamana va prezentam `Supa de ceapa`, o reteta traditionala frantuzeasca. Este o reteta delicioasa, preparata din piept de rata, stropit cu sos de portocale si miere. Se prepara foarte usor, nu necesita mult timp si poate fi servita oricand!
Ingrediente
- ceapa alba2 kg
- vin rosu0
- cimbru0
- sare0
- piper0
- unt nesarat0
- bagheta0
- supa de vaca0
- salota300 g
- branza gruyere700 g
Preparare
Ceapa alba si ceapa frantuzeasca (salota) se curata si se taie felii intr-o cratita.
Apoi se pun crengute de cimbrisor, piper si sare si se calesc toate ingredientele in unt si vin rosu. Se adauga supa de vita si se lasa la fiert aproximativ 35 de minute.
Se monteaza intr-un vas ramekin cu crutoane de paine si branza Gruyere si se gratineaza la cuptor aproximativ 10 minute la 200 Grade Celsius.
***Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara `50 de saptamani in bucatariile lumii`, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie - decembrie 2015. In iunie promovam bucataria frantuzeasca iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna este Vaporu`.
Reteta frantuzeasca `Supa de ceapa` a fost oferita si preparata de `Restaurantul Vaporu` si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (vis-a-vis de Parcul Carol).