Delicatese de legume

Delicatese de legume

Folositi aceste delicatese de legume cu gust proaspat si cu amintiri de vara-toamna la preparatele pentru iarna. Aceste delicatese de legume ne vor fi de mare folos pentru a colora mesele de iarna si a le da mai multa picanterie. Preparati aceste delicatese de legume pentru iarna pentru ca sunt

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii150 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • rosie5 kg
  • ulei de floarea-soarelui1 l
  • ardei gras3 kg
Preparare

se spala separat legumele, se lasa sa se zvinte, apoi se taie felii potrivit de subtiri;

Se pregatesc sa fie la indemana sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, spalate, limpezite si zvantate;

Se pune uleiul la incalzit, se adauga o farfurie plina cu rosii si un pumn de ardei;

Se lasa legumele sa se caleasca in uleiul fierbinte, amestecindu-le cu o lingura de lemn;

Cand s-au patruns, dupa 5-7 minute, se pun fierbinti in sticle, presandu-le, se repeta operatia cu alta cantitate;

Uleiul ramas in vasul de preparare se pune peste legume si se leaga sticlele cu celofan, se aseaza apoi in camara.

Tips

Citeste si alte retete de conserve speciale, precum cea de Gustare picanta .

Recomandari