Ciuperci conservate

Ciuperci conservate

Amatorii de ciuperci stiu ca ai nevoie tot timpul de ciuperci pentru a pregati ceva bun si pentru ca nu le gasesti proaspete tot timpul, e bine cand ai in casa ciuperci conservate. Vei putea folosi aceste ciuperci conservate la tot felul de mancaruri delicioase si vei gati mai repede astfel.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii150 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ciuperci3 kg
  • sare0
  • piper0
  • otet de vin0
  • dafin2 foi
  • apa0
  • ienibahar0
  • sare de lamaie1 plic
Preparare

Se iau ciupercile (de preferat ciuperci mici si albe) se curata, se spala, se taie coditele, cele mici se lasa intregi;

Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si sare de lamaie, se fierb sub supraveghere pana isi pierd gustul de crud, apoi se scot din zeama, se lasa la scurs si se pun in borcane;

Se pregateste solutia de conservare cu 200 ml otet la 1 litru de apa, foi de dafin, ienibahar, piper, sare care se pun sa fiarba impreuna, sa dea cateva clocote si sa se raceasca circa 5 minute la rece;

Se toarna solutia de conservare in borcane, pana acopera ciupercile, se pun 2-3 linguri de ulei, se leaga borcanele si se pastreaza la rece.

Tips

Ciupercile trebuie sa nu se ridice la suprafata si de aceea e bine sa fie fixate in borcane cu cateva scandurele.

Recomandari