Ardei iute in otet

Oricare ar fi conservele preferate iarna, nu trebuie sa lipseasca dintre ele ardeiul iute, de aceea va oferim reteta de ardei iute in otet. Uscat pur si simplu, murat asa ca acest ardei iute in otet sau in combinatie cu orice alte legume, ardeii vor fi mancati cu placere. In plus aceasta conserva
Ingrediente
- ardei iute1 kg
- miere250 g
- sare0
- stafide100 g
- apa250 ml
- otet250 ml
Preparare
Se spala ardeii iuti, apoi se taie coditele si se pun intr-un castron mai mare;
Se presara 1 jumatate de lingurita de sare si se lasa departe 2 ore;
Stafidele se spala se si curata de codite, iar mierea se amesteca cu apa si otetul;
Se pun ardeii in borcane curate si spalate, in alternanta cu stafidele, se toarna otetul si se inchid borcanele ermetic;
Se pun borcanele intr-un vas mare folosit pentru sterilizare, se fierb 15 minute. se mai lasa o ora in apa fierbinte, apoi se scot, se acopera cu un servet gros si se lasa pana a doua zi.
Tips
In aceasta conserva de ardei iute in otet se mai pot adauga codite de telina de cca 5 cm lungime, vor avea un gust nemaipomenit; Ingredientele sunt pentru 3 borcane.