Sirop din muguri de brad

Sirop din muguri de brad

Sirop din muguri de brad este o reteta magica prin care se poate imbina utilul cu placutul. Cu proprietati benefice pentru sanatate acest sirop din muguri de brad este in acelasi timp delicios si racoritor. Acest sirop din muguri de brad este dificil de preparat, dar rezultatul merita, plus ca

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • apa2 l
  • muguri de brad1 kg
Preparare

Acest sirop se prepara primavara, cand mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde;

Mugurii curatati de codite, care au multa rasina se spala de praf cu apa rece, se pun intr-o oala smaltuita suficient de mare si se toarna apa cat sa depaseasca nivelul mugurilor inca odata cat volumul lor (la 1 kg muguri se pun cca 2 l apa);

Se fierb cca o ora, pina cand se inmoaie bine. Dupa aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea acoperita la rece 48 de ore iar daca este cald, numai 24 ore, ca sa se extraga cat mai bine din muguri sarurile minerale si uleiurile aromatice;

Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe strecuratoare, presand mugurii ca sa se scurga tot sucul. Sucul se cintareste si, la 1 l suc, se va pune zahar ca si siropul de zmeura, in oricare varianta.

Tips

Cititi si reteta de Sirop de mure si afine .

Recomandari