Jambon de porc

Jambon de porc

Un preparat traditional de Craciun, foarte gustos, jambonul de porc se serveste in cele mai savuroase combinatii. Se serveste taiat felii subtiri. Inarmeaza-te cu abdare, caci jambonul de porc are nevoie de aproximativ 2 saptamanai pentru a fi gata.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  craciun  onomastica  
Ingrediente
  • vin alb600 ml
  • usturoi uscat2 capatani
  • sare300 g
  • piper1 plic
  • carne de porc4 kg
  • dafin0 dupa gust
  • otet40 ml
  • ienibahar0 dupa gust
Preparare

Pulpa de porc se sareaza foarte bine si se tavaleste apoi prin piper macinat.

Intr-un vas mare se aseaza carnea, piperul boabe, usturoiul, ienibaharul, otetul, vinul si apa.

Se tine oala la rece intr-un beci sau camara, timp de 8-10 zile, intorcandu-se din cand in cand, pe toate partile.

Dupa aceasta perioada se scoate carnea, se lasa la zvantat 1 zi apoi se pune la afumat 3-4 zile sau se fierbe in apa cu sare se se inmoaie.

Se scoate osul bucatii de pulpa si se preseaza bine intre doua greutati.

Tips

Se serveste taiat felii subtiri.

Recomandari