Vinete in otet

Vinete in otet

Vinete in otet este o reteta delicioasa de salata sau aperitive de vinete, cu care va puteti puteti delecta fara griji. Aceste vinete in otet au putine calorii si sunt satioase. Putem conserva aceste vinete in otet impanate cu uturoi si pentru iarna.

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii100 kcal
Ingrediente
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • usturoi uscat2 capatani
  • busuioc1 bucata
  • sare0
  • piper0
  • vinete2 bucati
  • otet8 linguri
Preparare

Se spala vinetele, se sterg, se taie felii (de 1 cm grosime), se pun intr-o sita, se sareaza si se lasa circa 2-3 ore pana iese zeama din ele;

Se zvanta cu un stergar (sau hartie absorbanta) si se prajesc pe ambele parti in uleiul bine incins, pana se inmoaie;

Se pun intr-o strecuratoare (sau intre 2 coli de hartie absorbanta), ca sa se scurga uleiul;

Se aseaza pe un platou, si se impaneaza cu bucatele de usturoi;

Se infierbanta otetul, se potriveste de sare si piper si se toarna (cate-un firicel) peste vinete;

Se lasa sa stea cam 1/2 ora, cand sunt gata, se presara busuiocul tocat marunt. Se servesc caldute sau reci.

Tips

Preparate dupa aceasta reteta si puse in borcane inchise etans pot fi pastrate la loc rece mai mult timp.

Recomandari