Salata de primavara
O explozie de culori si arome si foarte multe vitamine intr-o salata gustoasa, perfecta pentru detoxifierea de primavara.
Ingrediente
- branza feta1 bucata
- branza parmezan0 dupa gust
- mazare4 linguri
- unt2 lingurite
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline8 linguri
- busuioc0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- smantana2 linguri
- dovlecel1 bucata
- arpagic4 bucati
- muguri de pin4 bucati
- piper alb1 lingurita
Preparare
Se pun intr-un mixer uleiul de masline, mugurii de pin, busuiocul si ustroiul si se formeaza o pasta, apoi se adauga sare si piper si se mixeaza din nou.
Untul se pune la topit, se adauga arpagicul, busuiocul si mazarea fiarta si se lasa pe foc cateva minute, amestecand.
Dovlecelul se taie feliute subtiri julienne si se da cu sare si pier alb, sa se inmoaie, iar branza feta se taie cubulete foarte mici.
Se adauga smantana si se amesteca bine, cu vasul luat de pe foc, apoi se adauga feliutele de dovlecel si cuburile de feta.
In fiecare farfurie cu salata se presara parmezan ras.
Tips
Se servesc calde, cu busuioc presarat peste parmezan.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"intr-o lume imperfecta...doar perfectziunea isi are locul"