Salata cu pere, spanac si branza

Va prezentam o salata inedita, dar foarte gustoasa si sanatoasa. Preparatul va fi cu siguranta apreciat pentru contrastul de savori dulci, acrisoare, sarate si picante, dar si pentru contrast de texturi fragede si crocante.
Ingrediente
- mustar1 lingurita
- nuci30 g
- para1 bucata
- spanac400 g
- zahar tos1 lingurita
- ulei de masline4 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- branza de vaca60 g
- zeama de lamaie3 linguri
Preparare
Nucile se prajesc intr-o tigaie fara ulei, amestecand continuu pana incep sa se rumeneasca.
Separat, se prepara dressingul amestecand bine sucul de lamaie, uleiul, mustarul, sarea, piperul si zaharul. In final acest amestec trebuie sa aiba textura unei emulsii.
Perele se spala bine, li se scoate cotorul si se taie in feliute subtiri, apoi se stropesc cu suc de lamaie.
Intr-un bol pentru salata se adauga spanacul spalat si scurs bine de apa, perele, nucile si branza faramitata. Se toarna apoi dressingul peste ingrediente si se amesteca bine.
Salata se poate decora cu felii de pere si branza faramitata.