Orez salbatic cu dovleac si praz

Orez salbatic cu dovleac si praz

Orezul salbatic, cu bobul sau lung si puternic colorat are un gust extrem de aromat in combinatie cu prazul proaspat.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • patrunjel0 dupa gust
  • unt1 pachet
  • ulei de masline4 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • praz1 fir
  • orez2 cesti
  • dovleac2 cesti
Preparare

Intr-un vas se pune orezul salbatic, acoperit cu putina apa si sare, la fiert, aproximativ 45 de minute apoi se scurge bine de apa.

Intr-un alt vas de pun cubuletele de dovleac impreuna cu cele 4 linguri ulei de masline, aproximativ 15 minute, pana se inmoaie dovleacul.

Se topeste untul intr-un vas si se pune prazul, taiat rondele subtiri, aproximativ 5 minute, apoi se amesteca cu orezul si dovleacul.

Tips

Se serveste cald, cu piper verde si patrunjel deasupra. Optional se pot pune si boabe de porumb dulce, fierte

Recomandari