Orez salbatic cu dovleac si praz
Orezul salbatic, cu bobul sau lung si puternic colorat are un gust extrem de aromat in combinatie cu prazul proaspat.
Ingrediente
- patrunjel0 dupa gust
- unt1 pachet
- ulei de masline4 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- praz1 fir
- orez2 cesti
- dovleac2 cesti
Preparare
Intr-un vas se pune orezul salbatic, acoperit cu putina apa si sare, la fiert, aproximativ 45 de minute apoi se scurge bine de apa.
Intr-un alt vas de pun cubuletele de dovleac impreuna cu cele 4 linguri ulei de masline, aproximativ 15 minute, pana se inmoaie dovleacul.
Se topeste untul intr-un vas si se pune prazul, taiat rondele subtiri, aproximativ 5 minute, apoi se amesteca cu orezul si dovleacul.
Tips
Se serveste cald, cu piper verde si patrunjel deasupra. Optional se pot pune si boabe de porumb dulce, fierte