Snitel parizian

Snitel parizian

Snitel parizian este o varianta mai facila de cordon bleu, pe care ne putem permite sa o preparam mai des. Acest snitel parizian este gatit mai mult dupa imaginatie si posibilitati, lasand o plaja mai larga in alegerea ingredientelor. Oricum acest snitel parizian crocant si foarte gustos este una

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 4-7 ani  Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • ou1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui0
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • pesmet0
  • cascaval2 felii
  • sunca presata2 felii
  • faina0
  • snitel pui2 bucati
Preparare

Carnea de vitel se taie in felii de 1 cm grosime, se scot pielitele, se bat cu ciocanul de carne pana cand capata o suprafata de 2 ori mai mare decat cea a unui snitel obisnuit si grosimea de 1/2 cm sau chiar mai putin;

Feliile se potrivesc sa aiba 2 laturi mai lungi, se indoaie in jumatate si la mijloc se introduce o felie de sunca si una de cascaval, taiate in asa fel incit sa intre in intregime intre jumatatile de carne;

Snitelele se trec apoi prin faina, ou si pesmet, si se prajesc. Se servesc fierbinti, altfel cascavalul se va intari.

Tips

Snitelul parizian se poate prepara, din piept de pui sau de curcan, feliile se bat putin, aranjandu-le si prajindu-le la fel. Sunca se poate inlocui cu felii de creier fiert sau prajit. Sardelele se vor folosi numai pentru cine le agreeaza gustul; Acest snitel se serveste cu lamaie si unt aromat deasupra ca si snitelele vieneze.

Recomandari