Ciuperci pane

Ciuperci pane

Din ciuperci proaspete si gustoase putem pregati oricand si foarte simplu un preparat apetisant precum aceste ciuperci pane. Aceste ciuperci pane se servesc mai ales ca atare petru ca sunt foarte satioase si hranitoare. Aceste ciuperci pane sunt preferatele amatorilor de cuiperci, sunt savuroase si

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • ciuperci14 bucati
  • lapte200 ml
  • ou1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui30 ml
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • rom15 ml
  • faina100 g
Preparare

Se spala palariile ciupercilor si se aseaza cu lamelele in jos pe un servet din tifon, se preseaza putin cu palma ca sa se scurga mai bine apa.

Ciupercile pregatite astfel, se pipereaza putin, se trec putin prin faina, fara a se incarca prea mult, apoi prin ou batut cu putina sare fina si imediat prin pesmet;

Se asaza toate ingredientele aproape, ca sa se poata trece usor de la unul la
altul, ajutandu-ne de furculita. Se prajesc pana cand se rumenesc pe ambele parti;

Se servesc calde sau reincalzite ca fel intai, sau cu sos de rosii sau de marar, ca felul doi.

Tips

Ciupercile prajite pane sau in coca de clatite, dupa ce s-au racit bine, se pot pastra la congelator in punga de nailon, timp indelungat, la nevoie se reincalzesc la cuptor. Ciupercile crude, nepregatite, nu se pot pastra inghetate , deoarece isi schimba structura si gustul si se inmoaie.

Recomandari