Taitei de casa

Taitei de casa

Va mai amintiti gustul delicios al supelor si ciorbelor facute de bunica cu taietei de casa? Acum puteti prepara si voi aceste delicii.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou2 bucati
  • piper0 dupa gust
Preparare

Faina se cerne cu ajutorul unei site, intr-un castron, lasandu-se la mijloc o adancitura in care se pun oualele batute si sarea.

Se amesteca bine ingrediantele pana se omogenizeaza, apoi se framanta aluatul obtinut, pana ce acesta nu se mai lipeste de mana.

Aluatul se lasa la odihnit timp de 30 de minute, la cald.

Pe o planseta se intinde o foaie cat mai subtire, care se ruleaza cu facaletul sau cu ajutorul unei sticle de 0,5 l, pudrandu-se bine apoi cu faina.

Dupa 10 minute se ruleaza foaia de aluat si cu ajutorul unui cutit se taie fasiute de 5 mm latime, sau mai subtiri, dupa preferinte.

Tips

Se folosesc in supe, ciorbe, mancaruri gatite cu taietei.

Recomandari