Vitel la gratar cu nectarine

Vitel la gratar cu nectarine

Vitel la gratar cu nectarine este un gratar excelent, plin de savoarea data de sosul de fructelor aromate.

Specificfrancez
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ardei iute1 bucata
  • ceapa alba1 bucata
  • nectarina8 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de masline2 lingurite
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ghimbir1 bucata
  • otet de mere2 linguri
  • carne de vitel4 felii
  • zeama lamaie2 linguri
  • boabe de mustar2 lingurite
Preparare

Se spala nectarinele si se decojesc, una din ele se paseaza si una se taie cubulete marunte.

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt, apoi se amesteca 150 ml de apa cu ceapa, ghimbirul maruntit, boabele de mustar, otetul, zeama de lamaie si ardeiul iute intreg.

Se pun la fiert pe foc mic, 10 minute, apoi se adauga cuburile de nectarine si se mai fierbe 5 minute.

Se scoate ardeiul iute si se mixeaza jumate din compozitie intr-un blender.

Se amesteca cele 2 compozitii de nectarine si se mai fierb impreuna, pe foc mic, sa scada sosul.

Nectarina pasata se amesteca cu uleiul, prin aceasta pasta trecandu-se feliile de carne batuta.

Se coc feliile de carne 5-6 minute, pe gratarul incins, pe fiecare parte, stropindu-se mereu cu ce a ramas din nectarine.

Se aseaza cate o felie de friptura pe farfuria de servit si se acopera cu mixtura de nectarine. Se presara cu patrunjel verde.

Tips

Se serveste cu o garnitura de orez sau de cartofi natur.

Recomandari