Spaghete milaneze

Spaghete milaneze

Spaghetele constituie una din cele mai comode metode de a prepara rapid o masa consistenta si gustoasa, de aceea va oferim reteta de spaghete milaneze. Cu spaghete milaneze faci fata excelent si repede daca esti prins nepregatite de musafiri nesteptati. Indiferent daca este vorba de un meniu simplu

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • unt200 g
  • cascaval100 g
  • sunca presata200 g
Preparare

Cheia succesului pentru prepararea pastelor italienesti este fierberea lor "al dente". Astfel se pun la fiert intr-o oala mare, cu multa apa cu sare si putin ulei de masline, pentru ba le ajuta sa nu se lipeasca. La 100 g de paste se pune cam 1 litru de apa. Pastele se adauga atunci cand apa a fiert;

Se lasa pastele sa clocoteasca fara capac, amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se lipi;

"Al dente" inseamna ca pastele au fiert atat cat sa ramana un pic tari, in general se lasa un pic mai putin decat indicatiile de pe ambalaj;

Se rastoarna pastele fierte intr-o strecuratoare , se scurg, daca le punem la cuptor le clatim cu apa rece, daca nu le amestecam cu putin ulei de masline;

Intre timp, sunca se taie felioare subtiri, ciupercile se taie lamele, cascavalul se da pe razatoare;

Se soteaza sunca si ciupercile in unt sau margarina, se adauga apoi sosul de tomate;

Peste spaghete se adauga sosul de ciuperci si sunca, la cald, amestecand componentele, la sfarsit se adauga si busuiocul.

Tips

Pastele se servesc fierbinti, pentru ca branza, odata ce se raceste, se incheaga pe paste; Se servesc calde cu cascavalul ras pe deasupra si patrunjel verde din belsug; Se potriveste bine cu un sos pentru spaghete dupa reteta Sos pentru spaghete

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Un test simplu pt determinarea strarii tale de fericire... :*
  • person

    "viata este o gluma si toate lucrurile o demonstreaza!!!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right