Varza umpluta cu carne

Un preparat inedit dar care se pregateste foarte usor, varza umpluta cu carne de vita si carnaciori picanti reprezinta un fel de mancare care va starni admiratia invitatilor.
Ingrediente
- carnati200 g
- rosie1 conserva
- unt50 g
- varza alba1 bucata
- usturoi uscat1 catel
- oregano1 lingura
- sare0
- piper0 dupa gust
- pesmet100 g
- carne de vita400 g
Preparare
Verzei i se indeparteaza foile de la suprafata si se taie pe jumatate, apoi i se scoate mijlocul (cotorul si partea fara foi). Va rezulta o cavitate in fiecare jumatate de varza.
Carnea de vita se taie cubulete foarte mici si se amesteca cu carnaciorii picanti taiati feliute, pesmetul din coaja de paine, oregano, usturoiul zdrobit, sare si piper.
Cu acest amestec se umplu jumatatile de varza, care se reunesc si se leaga impreuna cu ajutorul unei sfori subtiri, in cruce.
Intr-un vas termorezistent adanc se pune varza umpluta, untul topit si amestecat cu rosiile decojite si sosul de la ele si se da la cuptor pana se inmoaie bine varza.
Tips
Serviti cald, cu ardei iute alaturi.