Pizza Capriciosa

Pizza Capriciosa

Pizza Capriciosa este delicioasa ca toate celelalte feluri de pizza si nu o poti refuza, mai ales daca o ai in fata ochilor. Putem prepara pizza Capriciosa cu blat mai gros sau mai subtire dupa preferinta si putem adauga extra mozzarella. Sau sa o garnisim cu sosuri care sa puna in evidenta gustul

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • anghinare8 bucati
  • branza mozzarella100 g
  • rosie500 g
  • sardine4 fileuri
  • zahar tos1 lingurita
  • drojdie1 lingurita
  • ulei de masline3 linguri
  • sare1 lingurita
  • piper0 dupa gust
  • masline negre150 g
  • sunca afumata250 g
  • apa150 ml
  • faina250 g
Preparare

Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;

Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;

Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;

Se obtin cam 500 g de aluat care se lasa la frigider de pe o zi pe alta;

Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa;

Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului:

Se taie sardelele in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei;

Se pune aluatul pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita;

Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform mozzarella rasa, fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele:

Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Recomandari