Varza cu afumatura

Varza cu afumatura

Preparat traditional de Craciun, varza cu afumatura este un deliciu culinar ce incanta simturile.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • patrunjel1 legatura
Preparare

Varza se desareaza, se scurge bine de zeama si se taie fideluta subtire.

Se curata ceapa, se taie fideluta, se pune la prajit in ulei, impreuna cu costita afumata sau pieptul de porc afumat, taiat cubulete.

Dupa ce s-au rumenit, se adauga varza taiata si se amesteca bine, impreuna cu putin boia de ardei, boabe de piper si cimbru.

Dupa ce varza a devenit translucida si s-a muiat bine, se adauga jumatate din slanina afumata taiata feliute subtiri.

Se aseaza restul de slanina afumata pe fundul unei oale mari si se rastoarna varza cu ceapa. Se completeaza cu apa si se da la cuptor intr-o oala cu capac pana fierbe bine varza si scade apa.

Se mai lasa la cuptor inca 10 minute, fara capac, sa se rumeneasca varza la suprafata. Se presara patrunjel proaspat tocat.

Tips

Daca se doreste mai nesarata, se tine varza la desarat 24 de ore inainte de preparare.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Cizmulite albe pentru primavara 2007
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere