Varza cu afumatura
Preparat traditional de Craciun, varza cu afumatura este un deliciu culinar ce incanta simturile.
Ingrediente
- patrunjel1 legatura
Preparare
Varza se desareaza, se scurge bine de zeama si se taie fideluta subtire.
Se curata ceapa, se taie fideluta, se pune la prajit in ulei, impreuna cu costita afumata sau pieptul de porc afumat, taiat cubulete.
Dupa ce s-au rumenit, se adauga varza taiata si se amesteca bine, impreuna cu putin boia de ardei, boabe de piper si cimbru.
Dupa ce varza a devenit translucida si s-a muiat bine, se adauga jumatate din slanina afumata taiata feliute subtiri.
Se aseaza restul de slanina afumata pe fundul unei oale mari si se rastoarna varza cu ceapa. Se completeaza cu apa si se da la cuptor intr-o oala cu capac pana fierbe bine varza si scade apa.
Se mai lasa la cuptor inca 10 minute, fara capac, sa se rumeneasca varza la suprafata. Se presara patrunjel proaspat tocat.
Tips
Daca se doreste mai nesarata, se tine varza la desarat 24 de ore inainte de preparare.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"eu nu sufar de nebunie...ma bucur de ea in fiecare clipa..."