Supa crema de rosii si busuioc

Supa crema de rosii si busuioc

Pentru dupa-amiezele calduroase de vara savureaza o supa crema de rosii cu busuioc proaspat racoritor. Aroma busuiocului si te va binedispune. Este un deliciu servita rece, cu piper deasupra. Pofta buna!

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  1 martie  ziua femeii  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • morcov2 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • rosie1 kg
  • telina1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui0
  • usturoi uscat2 catei
  • busuioc1 legatura
  • praz1 bucata
  • smantana250 g
  • fasole boabe6 linguri
  • suc de rosii4 linguri
Preparare

Se pun morcovii rasi alaturi de ceapa tocata, telina tocata, prazul taiat feliute, cateii de usturoi la prajit, in putin ulei de masline, apoi amestecul se pune in blender, la mixat, pana se obtine o pasta.

Se amesteca pasta formata cu rosiile in bulion pasate, smantana, patrunjelul tocat marunt, busuiocul, sare si piper si tine pe foc 10 minute, amestecand continuu.

Se lasa la racit si se adauga la sfarsit boabele de fasole rosie, fiarta.

Tips

Serveste-o rece, cu piper deasupra.

Recomandari