Sarmale de post

Sarmale de post

Sarmale de post sunt o bunatate de sarmale, savuroase si hranitoare. Aceste sarmale de post sunt o rezolvare excelenta pentru perioada postului, fiind si satioase si usoare. Putem imbogati reteta de sarmale de post adaugand in compozitie: stafide, nuca, ciuperci, legume diferite.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • patrunjel2 legaturi
  • marar2 legaturi
  • orez1 ceasca
Preparare

Se curata ceapa, se spala, si se taie marunt;

Se caleste putin ceapa taiata in ulei, pana se inmoaie, dupa care se ia de pe foc si se amesteca cu orez, verdeata tocata, sare si piper;

Se taie foile de varza, se pune umplutura in foaia de varza, in cantitate potrivita si se impaturesc bine, pentru a nu se desface in timpul fiertului;

Se pune ulei intr-o cratita, se aseaza un strat de varza, dupa care se pun sarmalele una langa alta, in straturi, se acopera cu un strat de varza tocata, se adauga bulionul si apa;

Se pune sa fiarba la foc mic mai intai pe aragaz pana fierbe orezul, apoi se mai adauga ulei si se baga cratita la cuptor unde se lasa aproximativ o ora.

Tips

Pentru mai mult gust putem adauga acestor sarmale de post, stafide sau ciuperci tocate sau morcov ras; Foile de varza murata se pot inlocui cu foi de varza dulce, frunze de vita sau frunze de stevie.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cum ne imbracam la interviul de angajare
  • person

    ""be the butterfly effect""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right