Pilaf

Pilaf

Pilaf de orez sau pur si simplu pilaf este o mancare din orez, gustoasa si hranitoare. Acest pilaf este o garnitura perfecta pentru orice fel de friptura, evidentiind gustul si savoarea acestora. Acest pilaf poate fi servit si simplu si poate fi folosit si ca ingredient pentru salate.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • orez1 cana
  • gogosar1 bucata
Preparare

Se pune intr-o cratita ulei cca 100 ml, se aseaza pe foc mediu, in care se pune ceapa si gogosarul taiate solzisori;

Dupa ce s-au calit putin, se adauga orezul si se caleste impreuna cu ceapa si gogosarul, pana ce bobul de orez se albeste;

Se adauga sare, piper, oregano, o foaie de dafin, vegeta si se mai amesteca cca 1 min;

Se adauga apa fierbinte peste acestea si se lasa la fiert pana ce bobul de orez s-a fiert. Daca va plac maslinele adaugati odata cu apa si cateva masline.

Tips

Se poate servi cu verdeata deasupra, rece sau cald. Vezi si retetele de: Pilaf sarbesc ; Pilaf cu ciuperci .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

De inceput
  • person

    "nu asculta ce zic altii. asculta ce iti spun doar eu !"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere