Pilaf

Pilaf de orez sau pur si simplu pilaf este o mancare din orez, gustoasa si hranitoare. Acest pilaf este o garnitura perfecta pentru orice fel de friptura, evidentiind gustul si savoarea acestora. Acest pilaf poate fi servit si simplu si poate fi folosit si ca ingredient pentru salate.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- orez1 cana
- gogosar1 bucata
Preparare
Se pune intr-o cratita ulei cca 100 ml, se aseaza pe foc mediu, in care se pune ceapa si gogosarul taiate solzisori;
Dupa ce s-au calit putin, se adauga orezul si se caleste impreuna cu ceapa si gogosarul, pana ce bobul de orez se albeste;
Se adauga sare, piper, oregano, o foaie de dafin, vegeta si se mai amesteca cca 1 min;
Se adauga apa fierbinte peste acestea si se lasa la fiert pana ce bobul de orez s-a fiert. Daca va plac maslinele adaugati odata cu apa si cateva masline.
Tips
Se poate servi cu verdeata deasupra, rece sau cald. Vezi si retetele de: Pilaf sarbesc ; Pilaf cu ciuperci .