Dulceata de pepene rosu

Dulceata de pepene rosu

Profita de sezonul estival si pregateste-ti camara pentru iarna. Prepara o dulceata de pepene rosu gustoasa si savuroasa, in doar cativa pasi. Invitatii tai vor fi incantati de gustul sau uimitor si delicios..

Specificspaniol
Timp prepararesemipreparat
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
    Preparare

    Ingrediente:
    1 kg pepene rosu
    3 mere rosii
    500 ml apa
    650 g zahar
    3 lamai

    Curata pepenele rosu de seminte si taie miezul cubulete. Pune pe foc apa cu merele taiate felii, cu coaja cu tot. Lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie, apoi lasa-le sa se raceasca.

    Pepenele trebuie să fie copt şi proaspăt. Se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe, folosind şi câte puţin din partea albă de la coajă.

    Pune-le din nou pe foc si adauga peste ele zaharul si zeama de la lamai. Lasa-le sa fiarba pana cand se fac sirop. Adauga peste ele pepenele rosu si lasa-l sa fiarba pana cand se leaga compozitia.
    Ia oala de pe foc, lasa dulceata sa se raceasca, apoi toarn-o in borcane.

    Recomandari