Mancare indiana din cartofi si conopida

Mancare indiana din cartofi si conopida

Mancarea indiana incanta intotdeauna prin aromele sale inconfundabile si ofera o varietate de gusturi de apreciat.

Specificindian
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • rosii in bulion4 bucati
  • cartof500 g
  • ceapa alba2 bucati
  • mazare4 lingurite
  • miere1 lingurita
  • ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
  • usturoi uscat2 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • sofran1 lingura
  • ghimbir2 linguri
  • conopida1 bucata
  • chilli1 lingurita
  • otet4 linguri
Preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si putin praf de chilli, apoi dup ace s-au racit se taie in sferturi sau jumatati, in functie de marimea lor.

Conopida se curata de frunze, se spala, se imparte in buchetele si se pune la fiert in putina apa cu sare si otet alimentar.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se pune ceapa taiata marunt la calit 6-7 minute, apoi se adauga praful de chilli, usturoiul, ghimbirul, mierea, rosiile in bullion, pana devine o pasta groasa.

Peste acestea se adauga cartofii fierti, mazarea si conopida si se mai lasa 3-4 minute, apoi se pune sofranul.

Peste inca 5 minute se asezoneaza de sare si piper si se opreste focul.

Tips

Serveste fierbinte cu extra ardei chilli.

Recomandari