Fursecuri cu gem si unt de arahide

Fursecuri cu gem si unt de arahide

Fursecurile cu gem si unt de arahide reprezinta micul dejun preferat al copiilor! Si, pentru ca se apropie sarbatorile, ne-am gandit sa-ti prezentam aceasta reteta pentru ca tu sa-i incanti pe cei mici. Iar odata cu ei, sa te bucuri si tu de magia sarbatorilor.

Specificamerican
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  craciun  
Ingrediente
  • cacao1 lingurita
  • miere3 linguri
  • nuci150 g
  • ou2 bucati
  • unt100 g
  • zahar pudra120 g
  • smantana4 linguri
  • bicarbonat5 g
  • gem0 dupa gust
  • unt de arahide0 dupa gust
  • faina150 g
  • coaja rasa de lamaie1 bucata
  • esenta de cocos3 lingurite
Preparare

- Mierea, galbenusurile, zaharul, untul, coaja de lamaie, bicarbonatul de sodiu, praful de cacao, nucile date prin rasnita si smantana se amesteca, batandu-se bine pana se transforma in spuma.

- Se adauga faina, se varsa compozitia pe o suprafata plana, se framanta un aluat moale, care se intinde, se taie in diferite forme care se pun in tava si se ung cu albusul ramas.

- Se lasa sa stea in tava cel putin o ora si apoi se dau la cuptor, unde se coc la foc iute, pana devin aurii - brune, dupa care se lasa tava la racit complet.

- Se iau cate doua fursecuri, se ung pe ambele parti cu unt de arahide, apoi se pune pe una din parti gem de fructe de padure si se lipesc cate doua.

Tips

Se servesc reci, alaturi de ceai fierbinte.

Recomandari