Ciuperci cu gogosari si usturoi

Ciuperci cu gogosari si usturoi

Garnitura perfecta pentru un gratar de porc, la petrecerea de Craciun! Perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna, acest preparat romanesc va deveni atractia principala a unei mese festive alaturi de prieteni si de familie.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • ciuperci1 kg
  • patrunjel0
  • ulei de floarea-soarelui0
  • usturoi uscat8 catei
  • sare0
  • piper0
  • gogosari in otet300 g
Preparare

Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste bine usturoiul tocat marunt, apoi se adauga ciupercile si ele tocate marunt si se lasa pe foc pana scade zeama lasata de acestea.

Se adauga gogosarii in otet, bine scursi si tocati fasiute lungi si subtiri si se mai lasa 8-10 minute, la foc mic, amestecand mereu.

Dupa ce s-a omogenizat suficient se adauga verdeata tocata marunt, piper si sare si se amesteca, apoi se opreste focul.

Tips

Se serveste toata in ziua prepararii, la un gratar.

Recomandari