Legume la abur

Legume la abur sunt un fel de mancare foarte potrivit pentru regimurile vegetariane si sarace in calorii, fiind una din modalitatile clasice de a gati dietetic legumele. Acest fel de mancare legume la abur este usor si gustos, fiindca aburul nu dezhidrateaza legumele. Legume la abur pot constitui o
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- morcov2 bucati
- gulie1 bucata
- branza tofu100 g
Preparare
Se curata morcovii, guliile, castravetele, ceapa, sparanghelul, ciupercile si se spala bine;
Morcovii se taie rondelele, ceapa se taie mic, guliile se taie felii, castravetele se taie in rondele, iar ciupercile se taie in sferturi;
Se amesteca morcovii si guliile, apoi se marineaza timp de 10 minute intr-un castron, care sa incapa in strecuratoarea de la oala cu aburi, impreuna cu sos de soia si visinata;
Se pune oala pe foc, se aseaza castronul in strecuratoarea de la oala cu aburi, se pune capacul si se fierbe cam 5 minute;
Se adauga castravetele, sparanghelul, ciupercile, untul, ceapa, se amesteca, se acopera si se mai lasa sa fiarba cam 3 minute;
Se adauga si branza si se mai lasa 2 minute, se da castronul deoparte si se mai amesteca o data cu grija.
? .
Tips
Aceasta mancare se poate asorta cu un vin alb, de preferinta sec sau demisec. Citeste despre principiile de baza pentru dieta Montignac .