Fasole verde cu sos de ceapa caramelizat

Se prepara extrem de usor si este plina de vitamine si fibre naturale. Se poate servi ca atare, sau ca garnitura la gratar de carne sau peste.
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- fasole pastai600 g
- unt75 g
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- ceapa verde1 legatura
Preparare
Ceapa verde si cea alba se curata si se toaca marunt, apoi se pun la prajit in untul topit, pana se rumenesc putin si devin aurii.
Fasolea verde se curata de varfuri si se pune la fiert in apa cu sare, pana se inmoaie bine (fasolea prefiarta se scurge de zeama).
Intr-un vas se pune fasolea verde scursa, apoi amestecul de ceapa si unt.
Se asezoneaza cu sare si piper verde si s epune pe farfuriile de servit.
Deasupra fiecarei portii se mai toaca niste ceapa verde, foarte marunt.
Tips
Se poate pune si niste usturoi pisat marunt.